Bye Bye Vietnam!!!!

Fa un mes i mig li deiem Gooooooooooddddd Mooooorning Vietnaaaaaaaaam!!!! eufòrics i emocionats per seguir vivint la nostra experiència en un nou país ple de nous atractius per als nostres ansiosos ulls. Una part del viatge molt activa, dinàmica, amb contrastos continus i sensacions apassionants. El nostre pas per Vietnam ens ha encantat i ens ha fet viure unes experiències inolvidables amb els nostres dos petits. Des del nostre pas per la Bahia de Halong per la part de Cat Ba i el passeig en barca de Tam Coc amb els avis, la visita de la tieta Elena pels dinàmics i caòtics carrers de Hanoi, el mercat de Can Cau amb els H’mongs, les coves de Phong Nha-Ke Bang, la imponent ciutat imperial de Hue i els palaus dels seus voltants, la preciosa Hoi An i les llargues i amenes passejades en bici, l’Aniversari del Bernat a Ho Chi Minh, els mercats flotants del Delta del Mekong o el nostre descans sobre la fina sorra de Phu Quoc. Ens queda un gust amarg per la bàsica situació econòmico-familiar que parteixen la majoria d’habitants i per la seva falta d’higiene a les llars i als innumerables rius. Per sort, Àsia està en ple creixement i això es nota amb el moviment econòmic de part de la població, així com en certes noves infraestructures… garantint-los un futur dinàmic i esperançador (ara bé, per a una bona part de la societat partint de molt i molt avall). També deixem enrera el trànsit desorganitzat i massificat de motos, els barrets cònics femenins, els innumerables camps d’arròs, els múltiples gargalls i escopits dels locals, els milions de cables penjats pels arbres i cases, les tonalades de brossa tirada pel terra, els infinits somriures dels vietnamites (contrari al què diu molt turista sobre la gent del nord), els innumerables plats boníssims de la gastronomia del país, els múltiples passejos en barca sobre les contaminades aigües, les habitacions a 8 euros, o les motos carregades amb els objectes més inversemblants… D’aquesta darrera n’hem fet una votació per tenir els top 5 en insòlit:
5è – Una moto carregada amb un armari immens al darrera
4t – Una moto amb un sofà de mides impressionants (tipus Chezlong)
3r – Un noi conduint ràpidament la moto amb una mà i arrossegant una parada (punt de venda amb rodes) amb l’altre. Probablement la parada amb unes dimensions aproximades de 2x2x1,5 metres.
2n – 5 persones sobre una mateixa moto (això vist en múltiples ocasions)
1r i clar guanyador- Una parella de treballadors portant uns vidres grandiosos i un tub de claveguera. El de davant conduint i el de darrera aguantant amb una mà els immensos trossos de cristall i amb l’altre (encara li sobrava una mà al tio…) aguantant sobre l’espatlla un llarg tub de clavegueram.
Adéu Vietnam!!!! Per cert, mentres abans d’anar a dormir li deiem al Bernat que marxaríem en pocs dies s’ha posat a plorar… diu que no vol marxar de Vietnam! Que li agrada molt aquest país!!

Els comentaris estan tancats.